Mitt namn är Ann-Christin Sörlin, Redan som barn så var jag intresserad av hundar och fick möjligheten redan vid 11 års ålder att "prova på hundlivet" trots att det blev en Basset som kom in i familjen och snubblade mer på sina öron än tog sig fram smidigt och enkelt, så blev det starten på vad som skulle ske framöver i livet. Hundintresset etsade sig fast och intresset för hund blev allt större. ca 1990 så startade jag min kennel ( Lövöbackens kennel) Som då handlade om raserna Collie och Cavaljer King Charles spaniel.

Gick hunduppfödarutbildningen 1991-92. Tråkigt nog så var jag tvungen att lägga min kennel vilande pga familjeangelägenheter. ca 2001-2002, valde då att trappa ner min uppfödning i takt med hundarnas ålder.

2005 köpte min äldsta dotter  i tron en Dvärgpinscher, vilket senare visade sig vara en ostammad Prazsky Krysarik. Kitty var en glad framåt och social tös som charmade omgivningen och även mig, med sin personlighet och storlek.

Vilket resulterade i att jag importerade två stycken Pk,s med tanken att bonitera in dom. och sätta kenneln i bruk, tyvärr så lyckades dom ej hålla de kriterier som krävdes för att kunna bonitera in dom. Det resulterade i att jag valde att sälja dom vidare. Efter en tid så lossnade marknaden i Tjeckien, och dom började sälja Stammade Pk,s. Vilket resulterade i att jag köpte in en hane och tre stycken tikar som gjorde att jag beslutade att ställa på kenneln igen.

I oktober 2008 fick jag min första kull på rasen Prazsky Krysarik med Doris.

Tanken bakom min avel är att ta fram rastypiska friska och sunda individer som ska passa dig som vill ha en sällskapshund men även den som vill ha en hund man kan ställa ut eller tävla med i tex, Agility, rallylydnad spår osv. Vilket då gör det viktigt, inte bara att dom är rastypiska men även har en bra mentalitet där dom är glad och framåt, samt att få fram så hållbara individer som möjligt. Därför genomgår alla mina hundar ett patella test efter 1 års ålder.

Prazsky Krysarik är en stor hund i väldigt litet format,  dom är glada och aktiva individer som kräver både mental och fysisk aktivering. 
Då min syster även brinner för djur, och älskar utställningar. Så har jag den turen att ha en privat handler till mina hundar.

Idag så bor jag ca 2 mil utan för Umeå, i ett mindre hus med en inhägnad bakgård. Där bor jag med min son och min sambo. utöver familjen och hundarna så tycker jag om att ta långa promenader, spendera tid med mina barnbarn men även följa med sambon på olika Amerikanska bilträffar.